BDPST ROCK play

Nézz be üzletünkbe a 360 fokos kép segítségével, vagy személyesen.    Klikk ide←

Szerviz szolgáltatásunk elérhető     Klikk ide  ←

 

 +36-70/398-2385

 +36-70/418-0786 

Autóemelő, bak

18termék

Autóemelő bak, az elengedhetetlen kellék a garázsban és a műhelyben

Az autóemelő bak és tartóbak olyan alapfelszerelésnek számít az autóiparban, amelyeknek helyet kell találni minden autótulajdonos garázsában, vagy épp műhelyben. Bár nem minden nap kerülnek használatra, az élet során előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor nélkülözhetetlenek. Ha pedig valaki szerelőműhelyt üzemeltet egyenesen létfontosságú eszközök. Legyen szó egy egyszerű abroncscsere műveletről, egy kisebb autószerelésről vagy akár egy nagyobb javításról (motorjavítás, alvázjavítás, fékszerelés), a megfelelő autóemelő és tartóbak nélkülözhetetlenek ezeknek a feladatoknak a biztonságos elvégzéséhez.

Az autóemelő és tartóbak segítségével nemcsak hatékonyabban végezhetjük a szükséges munkálatokat, de biztonságosabbá is tehetjük azokat. Fontos tudni, hogy minden járműnek specifikus emelési pontjai vannak, és csak ezeket a megfelelő eszközökkel és módszerekkel szabad használni. Az autóemelő bak és tartóbak használata nem csak a saját, hanem a járművünk és mások biztonságát is szolgálja, ezért mindig ügyeljünk arra, hogy minőségi és megfelelő felszereléseket használjunk, vásároljunk.


Autóemelők és tartóbakok fajtái

Az autóemelők teherbírása méretfüggő, így alkalmas lehet személygépkocsik, kisteherautók vagy még nagyobb járművek, például kamionok vagy buszok emelésére is. Egy autóemelő bak, tartóbak nem hiányozhat egyik szerszámbolt kínálatából sem, nincs ez másként a Szerszámállomás.hu-val sem! Webshopunk minőségi NEO Tools termékeket forgalmaz, amelyek garantáltan kiállják az idők próbáját.


Kínálatunkban megtalálható többek között:

  • Hidraulikus palackemelő
  • Hidraulikus krokodilemelő
  • Emelő bak
  • Sebességváltó emelő
  • Motorkiemelő zsiráf
  • Hidraulikus emelő quadokhoz és motorkerékpárokhoz

Teherbírás szerint is többféle kategória választható palackemelőink, krokodilemelőink és emelő bakjaink közül:

  • Alacsonyabb teherbírás: 2, 2,5 és 3 tonna
  • Közepes teherbírás: 5, 8 tonna
  • Nagy teherbírás: 10, 15 és 20 tonna

Mely autóemelőket használjam? Tippek a helyes választáshoz

Az autóemelő és tartóbak terhelési kapacitásának legalább meg kell felelnie az autók súlyának. Általánosan javasolt legalább 2-3 tonnás teherbírású emelőt és tartóbakot beszerezni, mivel ezek a legtöbb személyautóhoz megfelelőek. Ha teherautókat vagy nagyobb járműveket is szeretne emelni, akkor ennél nagyobb kapacitású emelőket és tartóbakokat kell választania.

Fontolja meg, milyen célra használja az eszközöket. Ha csak időszakosan végez könnyű karbantartási munkákat, akkor egy padlón elhelyezett hidraulikus palackemelő, krokodilemelő és egyszerű tartóbakok is elegendők lesznek. Ha azonban professzionális autószerelő, lehet, hogy többfunkciós emelőkre és speciális tartóbakokra lesz szüksége a munkájához.


A hidraulikus palackemelők

A palackemelő egy hengeres tartályból és egy hozzá tartozó pumpából áll, amely hidraulikus nyomást generál. A hidraulikus palackemelőket leggyakrabban autószerelő műhelyekben vagy otthoni garázsokban használják az autók emelésére, hogy könnyen hozzáférhessenek az alvázhoz.

A hidraulikus palackemelők különböző terhelési kapacitásokkal rendelkeznek, így válasszon olyat, amelynek a terhelési kapacitása megfelel az emelni kívánt jármű súlyának. Webshopunkban elérhetők kisebb, 2 tonnás, és nagyobb, egészen 20 tonnás terhelési kapacitású palackemelők is. A CE tanúsítvány igazolja az európai biztonsági normáknak való megfelelést. Emelési magassága 181 mm-től egészen 460 mm-ig terjed.


Krokodil emelők

A hidraulikus krokodilemelő egy olyan emelőberendezés, amelyet általában autók és kisebb tehergépjárművek emelésére használnak az autószerelő műhelyekben és garázsokban. A "krokodil" név a két kar emelőfejének formájára utal, amelyek hasonlítanak a krokodil szájára. A hidraulikus krokodilemelőket általában alacsony profiljuk miatt választják, és kiválóan alkalmasak az autók alvázának emelésére az alatti munkákhoz. Különböző terhelési kapacitásokkal rendelkeznek, webáruházunkban 2,5 tonnás teherbírású is elérhető. A hidraulikus krokodilemelők általában mobilisak, ami lehetővé teszi, hogy könnyen mozgathassa őket a műhelyében, amikor szüksége van rájuk.


Speciális emelők szakembereknek: Műhelydaru, motorkiemelő zsiráf, sebességváltó emelő

A műhelydaruk nagyobb terhek emelésére szolgálnak, és ideálisak nagyobb járművek, például teherautók vagy haszongépjárművek alatti munkákhoz. Ezek a daruk stabil szerkezetűek, és lehetővé teszik a járművek motorjainak, alkatrészeinek vagy más nehezebb elemeknek az emelését és mozgatását. A motorkiemelő zsiráfok olyan kompakt emelőeszközök, amelyek kifejezetten a járműmotorok emelésére és rögzítésére lettek tervezve. Ezek a berendezések könnyen használhatók és hordozhatók, és segítenek a motorok pontos pozícionálásában a javítás vagy karbantartás során.

A sebességváltó emelők speciálisan tervezett eszközök a járművek sebességváltóinak könnyű és biztonságos emeléséhez. Ezek az emelők lehetővé teszik a sebességváltó pontos pozícionálását a karbantartáshoz vagy cseréhez.